BĂTĂLIA DIN NOAPTEA MINȚII

0
440
Foto: Libertatea.ro

[responsivevoice_button voice=”Romanian Female” buttontext=”Ascultă Știrea”]

Dintre toate ciudățeniile nopții trecute, episodul femeii – jandarm bătută cu sălbăticie merită toată atenția din partea celor care vor să afle lucruri interesante. Agresiunea nu a avut nicio logică, a fost făcută de un grup de animale care nu avea nicio legătură cu mitingul/ participanții/ protestele/ anticorupția și s-a petrecut într-un loc cu vizibilitate excelentă, la dispoziția tuturor cameramanilor. Ce căuta o grupă răzleață de jandarmi printre provocatorii care dăduseră destule semne de agresivitate până atunci și mai ales cum de s-a petrecut întreg episodul fără ca o altă grupă de intervenție să vină în ajutorul victimelor? Scena este mult prea emoțională și încărcată de simbolistică pentru a trece la categoria “întâmplări dramatice”. În mentalul colectiv al unui popor de oameni sănătoși la cap și educați, o femeie bătută cu bestialitate de niște gorile dezlănțuite justifică orice reacție din partea autorităților. Din tot efectivul de băieți sănătoși mobilizat în piață era necesar să fie trimisă o femeie printre grupurile de provocatori dezlănțuiți? A fost un ordin dat pe baza unei evaluări? S-a oferit voluntară femeia (chiar și în cazul ăsta…)?

Dacă a fost rodul unei simple (și dramatice) întâmplări, episodul agresiunii sălbatice împotriva femeii – jandarm este cea mai uimitoare coincidență de la apariția lui Silviu Brucan la revoluție încoace. Dacă nu a fost, atunci trebuie verificate două piste, una mai primejdioasă ca alta: incompetența unor comandanți care nu au fost în stare să evalueze un risc vizibil de pe Lună, sau o diversiune care a pus în primejdie viața unui om.

După o noapte nebună și ilogică, nicio pistă nu trebuie ignorată. De data asta nu mai sunt suficiente concluzii de tipul “unii provocatori, răspândiți printre manifestanți…”. Chiar fruntași ai partidului de guvernământ au acuzat opoziția și Președintele că ar fi răspunzători pentru cele petrecute. Atunci, să aflăm ce s-a întâmplat: cu nume și prenume, scheme de organizare, date, locuri, logistică, finanțare. înregistrări, filmări, declarații. Nu poate fi nicio instituție din sistemul de apărare a țării atât de ridicolă încât să spună că nu are astfel de informații! De astă dată e rolul opoziției să ceară până la capăt finalizarea anchetei și publicarea concluziilor.

Cine crede că azi noapte a fost doar o ciomăgeală sănătoasă între protestatari și jandarmi ar trebui să se mai gândească! De azi, nimic nu mai e la fel! Opozanții Puterii sunt niște animale sălbatice care atacă autoritățile și calcă în picioare în haită o femeie. Jandarmii au apărat România de o tentativă de lovitură de stat. Toate relele au venit de afară, odată cu diaspora care nu plătește impozite și nu mănâncă salam cu soia. Iar Statul e solid ca o stâncă și nu mai dă dovadă de slăbiciune, ca pe vremea altora. Acesta este punctajul comunicatorilor din tabăra Puterii pentru următoarea campanie electorală. Acestea sunt premisele de la care va pleca orice acțiune de protest împotriva Puterii. Pentru o astfel de lovitură de imagine, niciun sacrificiu nu e prea mare. Nici măcar o intervenție sfârșită prost în mijlocul mulțimii dezlănțuite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here