DICȚIONAR DE STATISTICĂ PENTRU ÎNCEPĂTORI

0
467
Foto: EUROSTAT

Eurostat a lansat un manual de statistică pentru neinițiați. Statistics 4 beginners (Statistica pentru începători) este o culegere de concepte și definiții explicate pe înțelesul tuturor. Scopul manualului este de a-i ajuta pe cetățenii Uniunii Europene să intepreteze corect semnificația studiilor și cercetătilor statistice.

Statisticile oficiale stau la baza deciziilor pe care iau politicienii și autorii politicilor publice: societățile democratice nu pot funcționa normal fără o bază statistică obiectivă. Statisticile nu sunt destinate doar decidenților, ele te privesc și pe tine în egală măsură! Statistica poate răspunde oricărei întrebări din viata de zi cu zi: se îndreaptă societatea în direcția promisă de politicieni? scade cu adevărat șomajul? Au crescut emisiile de dioxid de carbon față de nivelul de anul trecut? Câți cetățeni au un seviciu? scie EUROSTAT

În manualul pentru începători, cititorii pot afla informații despre Populație, Produsul Intern Brut, Inflație, Finanțe Guvernamentale sau Concepte Statistice Generale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here