CONSUMĂM CA ÎN VREMURILE BUNE

0
425

Comerțul cu amănuntul a crescut în mai cu 14% față de aceeași lună de anul trecut, potrivit INS. Românii au cheltuit cu 15,4% mai mult pentru produse nealimentare, cu 13,3% mai mult pe băutură și tutun si cu 12,7% pentru carburanți.

Față de luna aprilie, creșterea cifrei de afaceri în comerțul cu amănuntul a fost de 4%. Cele mai mari diferențe s-au înregistrat la vânzările de combustibil (+10,2%), in timp ce produsele alimentare, băuturile și tutunul au înregistrat o creștere de numai 0,2%.

 

Comerţul cu amănuntul este definit de INS ca revânzarea (vânzarea fără transformare) de mărfuri noi sau folosite, în principal către marele public, pentru consum sau utilizare personală ori casnică, prin: magazine, supermagazine, standuri, case de comenzi prin poştă, vânzători ambulanţi, cooperative de consum etc.  Cifra de afaceri (excl. TVA) reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta.

http://www.insse.ro/cms/sites/default/files/com_presa/com_pdf/com_amanunt_05r17_1.pdf

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here