PENSIA DE URMAȘ ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ

0
351

 

Statele Uniunii Europene au plătit pensii de urmaș în valoare de 220 de miliarde de euro în 2014, potrivit EUROSTAT. Procentual, suma reprezintă aproximativ 6% din ajutoarele sociale acordate, în conditiile în care pentru șomaj s-a alocat 5% din total, iar pentru persoanele cu handicap s-au alocat 7 procente.

Cel mai ridicat procent al pensiilor de urmaș a fost înregistrat în Polonia, unde a fost de 10,2% din bugetul ajutoarelor sociale, în timp ce Marea Britanie și Estonia au alocat doar 0,4%. Deosebirile semnificative dintre volumul alocațiilor între statele Uniunii nu sunt cauzate doar de politicile sociale, ci  și de structura populației, cu niveluri diferite ale sperantei de viață sau ale îmbătrânirii.

Valoarea medie a pensiei de urmaș în Uniunea Europeană a fost în 2014 de 431 de euro pe cap de locuitor, cu un maxim de 1608 euro în Luxemburg și un minim de 9 euro în Estonia În România, alocația pentru pensia de urmaș a fost de 8,5 ori mai mică decât media europeană și a atins valoarea de 51 de euro.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here