PREȚURILE ALIMENTELOR, SUB LUPA EUROSTAT

0
381

EUROSTAT  a lansat o aplicație web de  monitorizare a prețurilor din industria alimentară, “de la fermă la consumator”. Food price monitoring tool este deocamdată doar un instrument experimental, care urmărește și afișează preturile de referință de la producători agricoli, importatori, procesatori și retaileri din domeniu.

 

Proiectul își propune să aducă transparență în lanțul de producție și vanzare din industria alimentară și să evidențieze etapele în care prețurile se modifică asimetric în comparație cu întregul proces.

Țările europene au politici diferite referitor la prețurile de desfacere din industria alimentară. Austria, Blegia, Croația, Franța Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovenia și Spania au instituții naționale care monitorizeaza piața alimentară.

România, face parte din grupul țărilor în care nu există nicio organizație guvernamentală de urmărire a prețurilor la alimente, alături de Cipru, Estonia, Finlanda, Ungaria, Irlanda, Islanda, Malta, Elveția, Slovacia, Suedia.

http://ec.europa.eu/eurostat/cache/infographs/foodprice/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here