RAPORT ANTITRUST: CONCURENȚĂ ACERBĂ ȘI OBICEIURI PROASTE ÎN COMERȚUL ELECTRONIC DIN UE

0
385


Comerțul online în Uniunea Europeană a sporit competiția între producători în ultimii 10 ani, dar și tendința acestora de a controla excesiv piața, uneori în detrimentul clienților. Multe companii au intrat în concurență cu retailerii care le distribuie marfa, odată ce au început să își dezvolte sisteme proprii de vânzare online. Concluziile apar în raportul Investigației antitrust demarată în mai 2015 de Comisia Europeană în piața de e-comerce din statele UE.

Controlul excesiv al distribuției și al prețurilor de vânzare impuse de unii dintre producători sunt practici care pot limita libertatea de alegere a clienților și competiția de piață. Numai în cazul produselor digitale, 60% dintre providerii de conținut au întelegeri cu deținătorii drepturilor de autor pentru restricționarea geografică a distribuției.

Ancheta antitrust (documentul complet în link-ul de mai jos) face parte din strategia Comisiei Europene de creere a unei Piețe Unice Digitale, care să reglementeze în mod unitar comerțul online în spațiul UE.

http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-17-1262_en.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here