CLASAMENTUL LIBERTĂȚII PRESEI 2017 ALCĂTUIT DE REPORTERI FĂRĂ FRONTIERE

0
371

România este pe locul 46 într-un clasament al libertății presei întocmit de Reporteri Fără Frontiere (RSF). Primele locuri sunt ocupate de Suedia, Norvegia, Finlanda, Olanda și Danemarca, iar utimele trei clasate sunt Turkmenistan, Eritreea și Coreea de Nord.

Indexul RSF cuprinde 180 de țări și analizează încă din 2002 gradul de libertate a jurnaliștilor in statul în care își desfășoară activitatea. Notorietatea uriașă a organizației Reporteri Fără Frontiere a devenit, cu timpul, un instrument tot mai eficient de apărare a jurnaliștilor în fața abuzurilor la care sunt supuși.

Clasamentul anual măsoară câțiva indicatori specifici pentru activitatea presei: cadrul legislativ ce reglementează libertatea de exprimare, multitudinea mijloacelor media și siguranța profesională a jurnaliștilor.

Foarte important, deși este un clasament respectat în lumea întreagă și un barometru unanim recunoscut al libertății presei, Indexul RSF nu își propune să fie și nici nu își asumă și titlul de indicator al calității profesionale a jurnalismului în țările pe care le analizează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here