MAI PUTINI SOMERI

0
758

România a avut 485 de mii de șomeri înregistrați în ultimul trimestru din 2016, ceea ce înseamnă că rata șomajului a scăzut de la 5,7 la 5,5 în ultimele șase luni ale anului. Dintr-o altă perspectivă, doar 61,6% dintre cetățenii aflați în vârsta de muncă (de la 15 la 64 de ani) au avut un serviciu, în timp ce guvernanții stabiliseră un plafon acceptabil de 70% prin Strategia Europa 2020. Situația este foarte diferită în funcție de sex: 70% dintre bărbați auavut un job, în timp ce doar 53,1% dintre femei au fost angajate oficial.

Spre deosebire de rata de ocupare, clasamentul șomajului este favorabil femeilor: 5,9% dintre bărbați sunt înregistrați la oficiul forțelor de muncă, în timp ce doar 4,9% dintre femei figurează în aceleași evidențe.

Diferența dintre rata șomajului și rata de ocupare a forței de muncă este reprezentată în primul rand de numărul cetățenilor care nu au sau nu caută un serviciu, nu sunt inregistrați ca șomeri, sau lucrează la negru și nu figurează în evidențele oficiale.

Potrivit Institutului Național de Statistică, populaţia activă a României numără 8.879.000 de persoane, în timp ce populaţia ocupată se cifrează la 8.394.ooo.
http://www.insse.ro/…/files/com…/com_pdf/somaj_tr4r_16_0.pdf

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here